Travel Turkey İzmir'yabancı alıcılardan yoğun ilgi

Travel Turkey İzmir'yabancı alıcılardan yoğun ilgi
Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi, dünya turizm sektörünü bir araya getirdi. Fuar, kurulan iş bağlantıları ile yeni yıla umut aşılarken; uzun vadede ise 2023 yılında Türkiye’nin 75 milyon ziyaretçi ve 65 milyar dolar turizm geliri hedefine de katkı sağladı. Travel Turkey İzmir, Türkiye’nin zengin turistik destinasyonlarını dünyanın dört bir yanından gelen tur operatörlerine tanıttı. Yabancı alıcıların gösterdiği yoğun ilgi, turizmin Türkiye’deki bir numaralı stratejik sektör olduğunu kanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla düzenlenen 13. Travel Turkey İzmir Fuarı, 46 farklı ülkeden gelen yabancı tur operatörleriyle 2019’a verimli bir kapanış yaparken; yeni yıldaki turizm rakamlarına da umut aşıladı. Türkiye ve dünyadan farklı deneyim, birikim ve fırsatları ziyaretçileriyle buluşturan fuar; farklı kültür ve turizm sektörlerine kucak açtı. Sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu kanıtlayan İzmir, kent ve ülke turizminin zengin değerlerini Travel Turkey İzmir Fuarı’ndan tüm dünyaya tanıttı. Fuarda yabancı alıcılar, Türkiye’nin dört bir yanından gelen turizmcilerle buluşarak ülkelerindeki turizm pazarını genişletecek anlaşmalara imza attı. Yabancı alıcıların gösterdiği yoğun ilgi, turizmin Türkiye’deki bir numaralı stratejik sektör olduğunu kanıtladı. Fuardan memnun ayrılan yabancı alıcılar, dünya turizminde altıncı sıraya yükselen Türkiye’de turizm sektörünün sağladığı döviz girdisiyle artık dış ticaret açığını tek başına kapatır hale geldiğini gösterdi. 2019 yılını rekor ziyaretçi sayısı ile kapatmaya hazırlanan Türkiye, başta tur operatörleri olmak üzere pek çok yabancı alıcının verimli iş görüşmeleri ile yıl sonunda 45 milyon yabancı ziyaretçi hedefine ulaşacak.

Kanada’dan Türkiye’ye doğrudan yatırım
Fuara Kanada’dan katılan ve turizm alanında global bir danışmanlık şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Thomas Rado, Türkiye’deki turizm olanaklarını değerlendirerek; “Türkiye’deki turizm Avrupa’da çok popüler. Benzer durum Kuzey Amerika için de geçerli. Kanadalılar çok kolay bir şekilde Türkiye’ye ulaşabiliyorlar. Bunun da ötesinde Türkiye’yi Kuzey Amerika’da daha keşfedilir kılmak için, daha fazla niş pazara ulaşmaya çalışıyoruz. Daha önce Türkiye’ye getirdiğimiz temsilciliklerimiz oluyordu. Fakat şimdi doğrudan yatırım yapmayı düşünüyoruz. Kongreler, konferanslar için de Türkiye’ye gelmeye başladık. Pek çok şey gelişmeye başladı iki ülke arasında. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

“Fuar, Türkiye’nin turistik destinasyonlarını anlatan bir rehber gibiydi”
Alım Heyeti Programı kapsamında fuara İngiltere’den katılan Joanne Elliott, “Aile otelleri başta olmak üzere küçük butik otellerle çok fazla görüşme yaptık. Daha önce var olduğunu hiç bilmediğim pek çok yer öğrendim fuarla birlikte. Sadece iki yoğun gün geçirdik fakat çok fazla şey öğrendik. Tavsiyeler üzerine pek çok turistik destinasyondan ve hedef kitlemize uygun butik otellerden haberdar olduk. Birleşik Krallık’ı temsil ediyorum ve buradan çok fazla tavsiye topladım. Bu deneyimleri ülkeme de ileteceğim. Çok fazla otelle iş birliği yaptık. Bu benim Türkiye’ye ilk gelişim. İnsanlar çok sıcak kanlı. Olağan üstü bir şekilde yardımsever. Dolaysıyla her şey çok kolay halloluyor. Kapadokya’yı gitmem gereken yerler listeme ekledim. İzmir’i kesinlikle keşfetmem gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka geri geleceğim. Burası muazzam bir ülke. Ve ülkeyi tanımak için bu fuarın çok yardımı dokundu. Ben Türkiye’yi bilmiyordum. Fuar Türkiye’nin turistik destinasyonlarını anlatan bir rehber gibiydi. Fuar alanında gezmek oldukça kolaydı. Çok fazla otel vardı, sektörümüze dair her şey buradaydı. Kendi işim ve pazarım için aradığımı bulma konusunda oldukça güçlü bir fuardı” şeklinde konuştu.

“Türkiye mükemmel bir turizm kombinasyonu”
İtalya’da bir tur operatörü şirketinin satın alma müdürü olan Pascal Dierickx, “Türkiye, İtalya’da oldukça popüler bir turizm destinasyonu. Geçtiğimiz yıl nüfusumuzun yüzde 40’ından fazlası Türkiye’ye seyahat etti. Tur operatörü olarak Avrupa ve tüm dünyada turistlerin gezilerini düzenliyoruz. Türkiye; kültür, doğa ve farklı turizm alanları ile mükemmel bir turizm kombinasyonu bizim için. Fuar da oldukça ilgi çekiciydi. Çünkü çok fazla lokal tedarikçi vardı ve bu bizim sürekli aradığımız bir şey” dedi.

İlk hedef: İzmir’deki üzüm bağları

İspanya’daki bir gastronomi turizmi ve etkinlikleri ajansının kurucu ortakları Pablo Fermoselle ve Maribel Alvarez ise “Türkiye’ye ilk kez geliyoruz. Bu ülke turizm alanında pek çok olanağa sahip, oldukça gelişmiş bir ülke. Gastronomi turizmi alanında çalışıyoruz. Bu yüzden fuara katıldık çünkü gastronomi turizmi alanında Türkiye çok zengin bir destinasyon bizim için. Şimdiye kadar fırsatları değerlendirip iş birlikleri yaptık. Mutfağınız oldukça gelişmiş ve lezzetli. Tüm ülkeyle çalışabileceğimizi düşünüyoruz. Şu an İzmir’deyiz. Öğrendiğimiz kadarıyla ülkenin tüm şehirlerinin kendine özgü turistik destinasyonları var. Yakın zamanda İstanbul ve Kapadokya’ya gitmeyi planlıyoruz. İzmir’de üzüm bağları olduğunu duyduk. İlk olarak bu pazarda çalışmak için hazırlıklarımızı başlattık” ifadelerinde bulundu.

Yorum Yaz

 
 
  captcha