Yeme-içme sektörünün öncü yeşil tedarik platformu Ingredy.app, 09 Aralık Salı günü Rittuel Venezia ev sahipliğinde Lale Müzesi’nde düzenlenen ‘Kültürel Mirasın Eşliğinde Kadın Girişimciliği ve Gastronomi’ sempozyumunda, gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini, kadın üreticileri ve şefleri bir araya getirdi. Etkinlik, tarih ve kültürel mirası, kadın emeği ve gastronomi ile harmanlayarak katılımcılara ilham verici bir buluşma sundu.
Ingredy, bu anlamlı buluşmada, nitelikli ürünlerin arkasındaki kadın emeğinin ve sürdürülebilir tedariğin önemini vurguladı. Gastronomi dünyasına dijital ve yeşil tedarik zinciri çözümleri sunan Ingredy.app, bu etkinlikte sosyal ve kültürel bir farkındalık yarattı.
Yerli ve Yabancı Gastronomi Profesyonelleri, Kadın Emeği İçin Bir Araya Geldi
Müzenin kültürel atmosferinde gerçekleşen ve yedi farklı oturumdan oluşan etkinlikte öne çıkan başlıklar şunlar oldu:
Gastronomi ve Gelenek: Şef Antonio Scalera, "Gastronomi ve Gelenek: İtalyan Mutfağı" başlıklı açılış konuşmasıyla katılımcılara ilham verdi.
Doğayı Onaran Kadın Girişimler: Le Cordon Blue Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu moderatörlüğünde,Şifa Köyü ve Lindos Naturals ile İstanbul Modern Executive Şefi Tuğçe Mirza, doğayı onaran kadın girişimcilik örneklerini paylaştı.
Ingredy'nin Yenilikçi Modeli: Ingredy Kurucu Ortağı Betül Bildik, Şef Müge Ergül moderatörlüğünde platformun yeni nesil yeşil tedarik yaklaşımını anlattı. Sadece ürün tedarik etmekle kalmayıp, 'en iyileri keşfetme ve bulma' misyonuyla hareket ettiklerini belirten Bildik, platformdaki kadın gücüne dikkat çekti. Kadın kooperatiflerini ve sosyal girişimleri merkeze alan bu model sayesinde Ingredy, bugün bünyesinde 27 kadın girişimi ve 50 sosyal girişimi barındırıyor.
Üretimde Kadın Emeği: İletişim Stratejisti Zeynep Kakınç’ın yer aldığı oturumda; Eceköy Biga Kadın Kooperatifi, Bordenmax, Bakarsan Bağ Bahçe ve Four Seasons Avlu Restoran Executive Şefi Özgür Üstün kadın emeğinin gücünü konuştu. Şef Üstün, Ingredy iş birliğiyle hazırladıkları ve Türkiye’de bir ilk olan "etki analizi yapılmış" menüyü duyurarak, bu özel menü sayesinde 10.000 çiftçiye doğrudan dokunduklarını açıkladı.
Program, Rittuel Venezia’nın farklı disiplinleri bir araya getirdiği oturumlarla zenginleşti. İş birliği kapsamında Şef Antonio Scalera’nın özel sunumlarıyla gastronomik bir deneyim yaşayan katılımcılar; aynı zamanda Mutfak Tarihçisi Petek Çırpıllı’nın "Tarihin Tenceresinden" kitabıyla anlattığı insanlık masalını dinleme fırsatı buldu.
Betül Bildik: "Adil Ticaret ve Sürdürülebilirliğe Odaklandık"
Ingredy Kurucusu Betül Bildik etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede; "Vizyonumuz yalnızca verimli bir tedarik zinciri sunmak değil, aynı zamanda adil ticareti, toplumsal farkındalığı ve sürdürülebilir gastronomiyi desteklemektir. Bu etkinlik, üreten kadınların emeğiyle şefler arasındaki bağı güçlendirme amacımıza hizmet etti. Platformumuz, 'güçlü kadın = güçlü toplum' ilkesiyle, nitelikli üreticileri teknoloji aracılığıyla sektörle buluşturmayı sürdürecektir," dedi.